Foto af Mads Christensen
Den populære elektroniskfestival, Strøm Festival, byder for 12. gang på koncerter, fest og events, i det københavnske byrum, når et væld af danske såvel som internationale artister, inden for den elektronisk musikscene, gør deres indtog.
Fra den 8. – 11. august kan festival-gængere få en elektronisk indsprøjtning, når artister fra ind- og udland fylder byrummet i København og Frederiksberg med et overflødighedshorn af elektronisk musik. Byens urbane rum inddrages aktivt, og der skabes et spændingsfelt og bindeled mellem musik, arkitektur og miljø.

Tænk på Vor Frue Kirke, Frederiksberg Rådhus, Riddersalen og Københavns Hovedbiblioteket til offentlige veje; nye, sjove og skæve vinkler, der svøbes i elektronisk musik.

Vi ønsker at levere nogle musikoplevelser, som ingen andre kan. Festivalen er en ikke-indhegnet festival, og forgår også over hele København og Frederiksberg. Vi opererer heller ikke med topnavne eller head liners, som andre festivaller. Det handler om at præsentere musikken, frit tilgængeligt, i rammer, hvor man ikke normalt oplever den.

Siger Frederik Birket-Smith, direktør for Strøm Festival.

Kom bl.a. til morgensang med legendariske Laid Back, – og start dagen med kendte sommerhits som Sunshine Reggae og Fly Away. Bliv blæst omkuld, når det 12- mand store tyske Techno Marching Band, MEUTE, indtager Riddersalen på Frederiksberg med deres helt unikke fortolkning og kombination af akustisk instrumentmusik og den elektroniske genre – der er garanteret en fest udover det sædvanlige.

Begivenheder året rundt med Strøm Knowledge

Helt konkret, handler det om at afspejle en musikkultur, der favner bredt. Derfor er der også et stærkt engagement omkring undervisnings-, videndelings- og netværksaktiviteter. Det sker gennem programmet Strøm Knowledge, der med begivenheder året rundt, i større og mindre grad- og i samarbejde med lokale aktører, skaber øget opmærksomhed omkring den elektroniske musikmiljø.

– Med Strøm Knowlegde leverer vi noget tilbage til et miljø, der er meget vigtig. Også internationalt. Det sker blandt andet gennem aktiviteter, der blomster under festivalen, men så fortsætter året rundt – over hele landet. Det er alt fra workshops, artist talks, undervisning og vidensdeling. Alt sammen med stærkt fokus på læring og udvikling.

Fortæller Frederik Birket-Smith.

Se hele årets line-up, program samt billetkøb her. Strøm Festival, har fokus på at præsentere de nyeste, nationale og internationale, tendenser indenfor elektronisk musik. ROSA – Dansk Rock Samråd sidder med i bestyrelsen, og samarbejder tæt med den elektroniske festival.