Der skal uddeles tre priser ved festaftenen for den danske blues på Turbinen i Randers 15. august.

Så er alle nomineringerne på plads til årets store blues-prisfest, Danish Music Awards Blues, der forgår i Turbinen på Værket i Randers onsdag 15. august.

Der skal uddeles tre priser ved denne lejlighed – for første gang til den nyindstiftede ”Årets Hoochie Coohie Man / Woman”, og der har været fin interesse for at nominere navne til denne nye udmærkelse som ”gives til en person, der i det forgange år har gjort noget særligt for bluesmusikken i Danmark. En person uden hvis indsats blues- og rootsmusikken i Danmark ville have været en eller flere oplevelser fattigere” – altså ikke udelukkende musikere, men også arrangører, ildsjæle m.v.

De indstillede til ”Årets Hoochie Coohie Man / Woman 2018”er:
– Peter Astrup, arrangør, Pandrup.
– Viborg Blues- og musikforening.
– Oscar Mukherjee, musiker.
– Christian Borg, arrangør, Bluesnight Randers.
– Martin Olsen, musiker, grundlægger af Bluesnews.dk.

De nominerede til ”Årets Blues Live Pris” er:
– Shades of Blue
– Twang

Endelig skal der uddeles en statuette for ”Årets Blues-udgivelse”. Her er de nominerede:
– Big Creek Slim for albummet “Bad Luck Child”
– Barrow for albummet “Like a Home”
– Mojo Makers for albummet “Songs of the Sirens”
– Trainman Blues for albummet “Trainman Blues”
– Thorbjørn Risager & Emil Balsgaard for albummet “When Shadows Fall”.

En aften med tradition og fornyelse
Ud over prisoverrækkelserne kommer denne festaften for den danske blusmusik til at indholde et musikalsk program, hvor Gustaf Ljunggren står for den musikalske ledelse sammen med trommeslager Casper Simonsen. Gæster på scenen vil være Uffe Steen, Ida Gard og Svante Sjöblom. Aftenens konferencier er den danske guitarist, sanger og sangskriver M.C. Hansen, der sidste år vandt ”Årets Sangskriver” ved Danish Music Award Folk.

Gunnar K. Madsen, formand for ROSA, ser frem til en aften for musikelskere med hyldest til den indflydelsesrige genre.

”Bluesmusik er både tradition og nutid. Musikkens rødder er afrikanske – men den påvirker mange musikalske genrer og stilarter verden over – både rytmisk og melodisk. ROSA og SPOT Festival er glade for – sammen med JazzDanmark og Turbinen i Randers – at være med til at hædre bluesmusikkens fremmeste musikere og formidlere. Dette års DMA Blues vil ligesom sidste års roste arrangement bringe både traditioner og fornyelser i spil,” siger han.

Billetsalget til arrangementet på Turbinen ér startet – klik her.